Vi gillar väggar

Glada, vackra, uttrycksfulla väggar. Med fina posters vill vi hjälpa alla som gillar form och inredning att skapa levande rum som fångar både trender och personliga uttryck. Vårt fokus är barnposters och motiv för inredning av barnrum men det är egentligen bara kreativiteten som begränsar var de passar. Med Walladore vill vi bidra med prints som du knappast hittar någon annanstans. Affischerna är skapade utifrån originalverk av kreatörer från världens alla hörn.

Vår idé: Ett unikt utbud, av spännande kreatörer, till ett rimligt pris

Walladore är skapat av oss, Daniel och Björn, för att vi älskar design och barn. Idén till Walladore uppstod när Daniel skulle inreda sin son Georgs rum.
Trots det stora utbudet av posters, så var det påfallande svårt att hitta saker som stack ut. Det mesta var sött och vitt. Missförstå oss inte – vi älskar sött, och vitt är jättefint – men problemet var att de mer speciella sakerna, som riktar sig till barn och med spännande konstnärer bakom, var svårare att hitta.
Ett annat problem är att det förstås är svårt för enskilda, ofta okända kreatörer att synas.
Vi bestämde oss för att börja bygga ett nätverk av konstnärer och skapa en plats där vi samlar, presenterar och säljer posters av deras verk.
Man kan säga att vi erbjuder ett kurerat utbud av posters för barn och barnrum (nu är vi ju alla mer eller mindre barn, så vilket rum de hänger i är inte så noga). Och eftersom rummet växer med barnet tycker vi inte att det ska vara alltför dyrt att byta motiv allteftersom. Att vi dessutom är löjligt förtjusta i att lära oss om e-handel, användarbeteenden och att göra folk glada är en del av det också.

Vår inspiration

Formmässigt har vi våra rötter i den nordiska designtraditionen; vi gillar det enkla och genomtänkta. Men vi gillar färg också. Och humor. Och att alla tycker olika. Med Walladore hoppas vi kunna bidra med inspiration och något fint att sätta på väggen.
Det är lätt att glömma att bakom varje print ligger en idé, en kontext och ett digert hantverk. Oavsett teknik – tusch, blyerts, akvarell, fotografi eller digital behandling för att nämna några – så slutar vi aldrig att förundras över kunskapen och kreativiteten som döljer sig bakom varje illustration. Vad som började med ett första motiv skapat av Daniels kusin har nu vuxit till ett internationellt kreatörsnätverk. Vi lägger till nytt material allteftersom; baserat på vad ni som handlar tycker, vilka trender som gäller och vart artisternas kreativitet för oss.

Våra hjältar

…är alla ni som skapar fina hem med våra posters och alla de artister som skapar motiven. Vare sig man gör det professionellt eller som en hobby, framgångsrikt eller trevande, är känd eller okänd, så är det här den verkliga magin sker. Så fortsätt experimentera, fortsätt att ta alla de snedsteg som krävs för att ta massor av steg framåt.
Daniel och Björn
Walladore AB
info@walladore.se
08-55 92 66 40