Kimoh

Marc, också känd som Kimoh, gör grafiska bilder som rör sig eller är stilla, men aldrig livlösa.

Jag föddes 1988 i Hemer, Tyskland, och redan i unga år var jag intresserad av design. Jag var fascinerad av trähantverk och ville bli industridesigner. Mitt fokus flyttades dock till grafisk design och jag flyttade till Hamburg för att gå på en mediadesignskola med inriktning på klassiska målningstekniker, ritning och kromatik. Under den tiden blev jag engagerad i den lokala gatukonstscenen, skapade handgjorda illustrationer, utforskade silkescreentekniker och hade min första separatutställning, “Pop, Eistee & Selbstverrat”. Rörliga bilder blev mycket inflytelserika och jag började skapa bilder för nattklubbar och musiker, vilket väckte mitt intresse för ljud. 2009 flyttade jag till Berlin för att registrera mig på Berlin University of Arts. Under mina studier fokuserade jag på rörliga bilder och mitt examensarbete var att skapa visuals för en opera.

Trots mitt fokus på illustration har mina alster inte en tydlig visuell stil. Efter att ha kommit i kontakt med olika typer av media och stilar är det den viktigaste delen av min produktion att slå samman de olika komponenterna till ett visuellt språk. Att välja enskilda stilar och skapa unika visuella språk för vart och ett av mina projekt är en av de viktigaste delarna i mitt jobb.

Mitt djärva, ofta humoristiska och lekfulla verk har ställts ut i gallerier och konstfestivaler över hela världen, inklusive LCC Well Gallery London, Montana Gallery Sevilla och Semi Permanent Conference i Sydney. Det presenterades i tidskrifter och böcker som IdN magazine, dpi magazine och Graphic Design Inspirations.

Site