Foto: Anna Rolander

Hur sätta stilen i barnrummet? Inred för den som ska bo där.

Vi har talat med stylisten och inredaren Anna Rolander som delar med sig av sina bästa tips för att skapa ett riktigt fint barnrum.
En av våra favorittankar från Anna: “Glöm inte att sätta tavlor, knopplister etc i barnets höjd. Det är han eller hon som ska se och nå.”

Foto: Anna Rolander

Vilka tips kan du ge den som ska inreda ett barnrum från grunden?

– Utgå från barnet. Om barnet gillar färg, använd färg. Det behöver inte betyda röda väggar och gröna kuddar. Det kan vara en vit eller ljus vägg, men med detaljer i färg, såsom t ex textilier (matta, hissgardin, påslakan, kuddar), belysning och tavlor. Och glöm inte att sätta tavlor, knopplister etc i barnets höjd. Det är han eller hon som ska se och nå.

Foto: Anna Rolander

Vad är det allra viktigaste för att skapa en speciell känsla eller stil?

– Jag tycker att man kan blanda stilar, både gammalt och nytt. Det som är viktigt är då att inte blanda in för många färger eller färger från olika färgfamiljer framförallt. Har man t ex valt att arbeta med pastellfärger blir det en krock om man skickar in en signalfärg, t ex rött.

Foto: Anna Rolander

Kan du tipsa om detaljer som sätter pricken över i:et i barnrummet?

– Fina posters från Ombalaya: Dromedaries och Frogs. Dra-på-lakan från Swedish linens. Vimplar från Numero 74. Ballong-vägglampa från Globen Lighting.

Foto: Anna Rolander