NASAs poster om rymdturism till Jupiters auroror i lila och grönt

Jupiter Rymdturism-poster

Nollställ
  • Leverans 1–3 dagar
  • Fraktfritt från 300 kr
  • Enkel retur
  • Öppet köp 14 dagar

Det joviska molnlandskapet har den mest spektakulära ljusshowen i solsystemet, med norrsken och södersken som kan få den mest erfarna rymdresenär att häpna. Jupiters auroror är hundratals gånger kraftigare än jordens, och de bildar glödande ringar som är större än vår hemplanet runt de två polerna. Utanför aurorornas ringar roterar Jupiters tre största månar. NASAs Juno-uppdrag kommer att observera Jupiters auroror ovanför polarregionerna och studera dem på ett sätt som aldrig tidigare var möjligt.

David Delgado, kreativ strateg på NASA sa: “Grunden för denna affisch var ett Jupiter-molnlandskap av konstnären Ron Miller, som var snäll nog att tillåta oss att använda målningen som underlag. När vi pratade med en ledande forskare på NASAs Juno-uppdrag fastnade vi för hans beskrivning av de lysande aurororna som Jupiter har. Dom skulle verkligen vara något att se.”

“Jupiter” är en affisch i NASAs posterserie “Visions of the Future”. Med affischerna vill NASAs designers dela med sig av den spänning dom känner kring rymdutforskningen, och deras tro på att vi så småningom kommer att lösa de stora hinder som för närvarande stoppar rymdresan för massorna. De förklarar: “Fantasi är vårt fönster in i framtiden. På NASA/JPL (Jet Propulsion Laboratory) strävar vi efter att vara djärva så att dessa visioner om framtiden en dag, med hjälp av kommande generationer av innovatörer och utforskare, kan bli verklighet. När du tittar på dessa bilder av fantasifulla resmål, kom ihåg att du kan vara framtidens arkitekt.”

David Delgado, kreativ strateg vid NASA sa: “Affischerna började som en serie om exoplaneter – planeter som kretsar kring andra stjärnor – för att fira NASAs studie av sådana. (NASA-programmet som fokuserar på att hitta och studera exoplaneter sköts av JPL.) Senare var direktören för JPL på semester i Grand Canyon med sin fru, och de såg en affisch som påminde om exoplanetaffischerna. De föreslog att vi skapar en serie posters för de fantastiska destinationerna i vårt solsystem som JPL och NASA undersöker just nu. Vilken bra idé!”. David fortsätter: “Poängen var att visa upp det som inte är möjligt idag, men som våra kollegor på NASA och JPL arbetar för att skapa.”

Postermotivet har använts med tillstånd från NASA/JPL-Caltech.

I lager, Matt premiumpapper, Ram ingår inte

Fina i kombination med Jupiter