NASAs poster Mars om rymdresor med astronaus och rover

Mars Rymdturism-poster

Nollställ
  • Leverans 1–3 dagar
  • Fraktfritt från 300 kr
  • Enkel retur
  • Öppet köp 14 dagar

NASAs Mars Exploration Program försöker förstå om Mars var, är eller kan vara en beboelig värld. Uppdrag som Mars Pathfinder, Mars Exploration Rovers, Mars Science Laboratory och Mars Reconnaissance Orbiter, bland många andra, har gett oss viktig information för att förstå Mars livsmiljö. Den här affischen föreställer en framtid när vi har uppnått vår vision om mänsklig utforskning av Mars och tar en nostalgisk blick tillbaka på de stora milstolparna i Marsutforskningen och de områden på Mars som en dag kommer att firas som “historiska minnesmärken.”

Designteamet bakom affischen har sagt: “Detta var den allra sista affischen vi skapade för serien. Vi ville föreställa oss en framtida tid där människor är på Mars, och deras historia firar de pionjärer som kom först. Det finns några roliga saker i affischen. Du kan se silhuetten av Olympus månar i bakgrunden, det finns en antydning av underjordiskt vatten, och roverns hjul stavar JPL på marken i Morse-kod, precis som Curiosity-rovern gör (för vad roverförarna kallar ‘visuell odometri.’)”

“Mars” är en affisch i NASAs posterserie “Visions of the Future”. Med affischerna vill NASAs designers dela med sig av den spänning dom känner kring rymdutforskningen, och deras tro på att vi så småningom kommer att lösa de stora hinder som för närvarande stoppar rymdresan för massorna. De förklarar: “Fantasi är vårt fönster in i framtiden. På NASA/JPL (Jet Propulsion Laboratory) strävar vi efter att vara djärva så att dessa visioner om framtiden en dag, med hjälp av kommande generationer av innovatörer och utforskare, kan bli verklighet. När du tittar på dessa bilder av fantasifulla resmål, kom ihåg att du kan vara framtidens arkitekt.”

David Delgado, kreativ strateg vid NASA sa: “Affischerna började som en serie om exoplaneter – planeter som kretsar kring andra stjärnor – för att fira NASAs studie av sådana. (NASA-programmet som fokuserar på att hitta och studera exoplaneter sköts av JPL.) Senare var direktören för JPL på semester i Grand Canyon med sin fru, och de såg en affisch som påminde om exoplanetaffischerna. De föreslog att vi skapar en serie posters för de fantastiska destinationerna i vårt solsystem som JPL och NASA undersöker just nu. Vilken bra idé!”. David fortsätter: “Poängen var att visa upp det som inte är möjligt idag, men som våra kollegor på NASA och JPL arbetar för att skapa.”

Postermotivet har använts med tillstånd från NASA/JPL-Caltech.

I lager, Matt premiumpapper, Ram ingår inte

Fina i kombination med Mars