NASAs poster The Grand Tour om rymdresor till Jupiter, Saturnus, Uranus och Neptunus

Den stora strapatsen Poster om resor i solsystemet

Nollställ
  • Leverans 1–3 dagar
  • Fraktfritt från 300 kr
  • Enkel retur
  • Öppet köp 14 dagar

NASAs rymdfarkoster Voyager gjorde en storslagen rundresa i solsystemet med hjälp av ett sällsynt fenomen – ett fenomen som bara uppstår en gång varje 175 år. Tvilling-rymdskeppen avslöjade detaljer om Jupiter, Saturnus, Uranus och Neptunus och tog hjälp av varje planets tyngdkraft för att skicka dem till nästa destination. Voyager la grunden för sådana ambitiösa uppdrag som Galileo till Jupiter och Cassini till Saturn. Idag fortsätter båda Voyager-rymdskeppen att skicka värdefull vetenskap från de yttre delarna av vårt solsystem till oss på jorden.

Designteamet bakom affischen har sagt: “Den stora strapatsen (‘The Grand Tour’) är vägen som rymdskeppet Voyager 2 tog för att besöka alla de fyra yttre planeterna. Vi föreställde oss att detta är något som folk vill upprepa, eftersom det är en flygrutt som bara är möjlig en gång per 175 år, när de yttre planeterna är placerade helt rätt. I framtiden kanske det blir ‘pittoreska’ att resa med hjälp av tyngdkraft.” och fortsatte: “Stilmässigt kom designen från några trycksaker från 1960-talet. Det hade ursprungligen en svart bakgrund, men vi inverterade den och då klickade designen.”

“Den stora strapatsen” är en affisch i NASAs posterserie “Visions of the Future”. Med affischerna vill NASAs designers dela med sig av den spänning dom känner kring rymdutforskningen, och deras tro på att vi så småningom kommer att lösa de stora hinder som för närvarande stoppar rymdresan för massorna. De förklarar: “Fantasi är vårt fönster in i framtiden. På NASA/JPL (Jet Propulsion Laboratory) strävar vi efter att vara djärva så att dessa visioner om framtiden en dag, med hjälp av kommande generationer av innovatörer och utforskare, kan bli verklighet. När du tittar på dessa bilder av fantasifulla resmål, kom ihåg att du kan vara framtidens arkitekt.”

David Delgado, kreativ strateg vid NASA sa: “Affischerna började som en serie om exoplaneter – planeter som kretsar kring andra stjärnor – för att fira NASAs studie av sådana. (NASA-programmet som fokuserar på att hitta och studera exoplaneter sköts av JPL.) Senare var direktören för JPL på semester i Grand Canyon med sin fru, och de såg en affisch som påminde om exoplanetaffischerna. De föreslog att vi skapar en serie posters för de fantastiska destinationerna i vårt solsystem som JPL och NASA undersöker just nu. Vilken bra idé!”. David fortsätter: “Poängen var att visa upp det som inte är möjligt idag, men som våra kollegor på NASA och JPL arbetar för att skapa.”

Postermotivet har använts med tillstånd från NASA/JPL-Caltech.

I lager, Matt premiumpapper, Ram ingår inte

Fina i kombination med Den stora strapatsen