Kategorier
Tandvård

Skaffa tandimplantat i Stockholm

När olyckan är framme och man skadar sig kan det påverka utseendet. Som exempelvis när man slår i munnen. Som tur är kan man få tandimplantat i Stockholm.

När Linda tackat ja till att följa med ut och segla hade hon aldrig kunnat föreställa sig hur dagen slutade. Solen sken och det fanns inte ett moln på himlen. Som tur var blåste det lite som gjorde att de fick vind i seglen. Hon var ute med tre seglarkompisar så hon var i goda händer.

Hon skulle bara prova att segla mest på kul och hade ingen egentlig del i att se till att båten tog sig fram och åt rätt håll. När de rundade en av skärgårdens alla öar blev det extra strömt och blåsigt. Vännerna fick fullt sjå med att hålla kurs. Båten gjorde ett häftigt ryck och Linda som inte var beredd tappade balansen.

Skulle detta innebära tandimplantat?

Linda föll inte särskilt hårt men hon föll illa och slog ansiktet i en kant på däck. Det hördes ett obehagligt ljud från munnen och när hon såg den röda färgen mot den vita plasten förstod hon att hon skadat sig i munnen. Men hon hann också tänka att man blödde lätt i munnen och hon kunde bara ha bitit sig i kinden.

Så snart vännerna fått båten på rätt köl skyndade de till henne för att se hur det gått. Precis när de kom fram såg de hur hon spottade ut något och när de tittade närmare såg de att det var en tand. Linda fick en handduk att hålla över den blödande munnen medan vännerna styrde båten tillbaka mot hamnen.

Tandläkare pratar om tandimplantat

Väl i land blev hon skjutsad till sin tandläkare som lyckligtvis hade akuttider. Denne kunde inte göra så mycket för henne förutom att minska smärtan och se över skadans omfattning. Resten skulle behöva göras på en riktig tid. Men så mycket hann han med som att se att hon hade förlorat en av sina framtänder.

Linda var helt förtvivlad. Hon hade känt med tungan att det var ett glugg där tanden suttit men hoppades på något vis att den bara hade gått av och att den skulle vara möjlig att återskapa. Nu sade tandläkaren att det inte var så. Men att om hon önskade kunde det göras tandimplantat.

Tandimplantat planerat

Hon var så tacksam att hennes tandläkare gjorde tandimplantat i Stockholm. Det kändes tryggt då hon gått hos honom i många år. Processen skulle inte bli enkel och den skulle ta lång tid hade hon fått veta. Först skulle skadan läka. Sedan skulle en skruv opereras in i hennes käke.

Efter operationen skulle de åter bli tid för läkning. Sedan skulle den tand som senare skulle konstrueras skruvas fast i just den skruven. Under tiden fick hon leva med att ha ett glugg vilket kändes jobbigt. Som tur var satt hon på ett eget kontor hela dagarna och behövde inte möta kunder. Kvällarna med vännerna fick dock vänta lite grann.